Alla inlägg den 21 januari 2008

Av Kamilla - 21 januari 2008 16:37

Idag har en ny termin startat. Tänk att jag redan är i termin 5..tiden har gått så jädra fort! Tycker inte det var länge sen det var första veckan i skolan å man irrade runt å visste ingenting. Det var två år sedan nu..!


Med den nya terminen kom oxå en ny kurs..denna terminen läser vi specialiseringen å jag har valt bild och skapande. Så det ska jag läsa fram till sommaren. Skönt att läsa en kurs som inte är så pluggig..men redan efter första dagen undrar jag över om det här med bild och skapande verkligen är nått för mig? Har varit en fullsäckad första dag med mycket ny information att ta in..så jag hoppas att det känns bättre om en vecka.

 Men jag är inte så säker dock..våran lärare tog med oss till textilmuseet idag för att vi skulle få lite inspiration om skapande och olika matreal. Alla i klassen verkade helt uppslukade och tog in allt som sas med största intresse och verkade få en massa inspiration..dom åhhade och drog efter andan när museum-tanten visade olika saker..jag å fia stod bara där å undrade va fan det va som var så speciellt. Fick ingen inspiration alls..allt va bara fult å museum-tanten va tråkig å skrattade åt sina egna skämt.


På slutet av dagen blev det dock bättre..vi lyssnade på en föreläsning om reggio emilia som var väldigt intressant och med tanke på att förskolan jag jobbade på i lerum använde sig av den pedagogiken kännde jag igen mig i det som sas..och det är en väldigt vättig pedagogik tycker jag som även borde användas i skolan! Så jag hoppas att jag får användning av detta i framtiden iaf..för hela denna kursen är reggio emilia inspirerad.


Läraren vi har är iaf underbar. Hoppas att kursen me blir det!!

Ovido - Quiz & Flashcards